Megosztja az amerikai Demokrata Pártot az antiszemitizmus kérdése

2024. május 01. 11:12

Az antiszemitizmus elleni küzdelemről szavaz a washingtoni kongresszus szerdán az egyetemi tüntetések közepette, a demokraták megosztottak.

2024. május 01. 11:12
Az amerikai kongresszus washingtoni épülete, a Capitolium

Fotó: MTI/EPA/Branden Camp

Az antiszemitizmus elleni törvényjavaslatot nyújtottak be a republikánusok az amerikai kongresszusnak, miközben számos amerikai egyetem kampuszát foglalták el az Izrael-ellenes, Hamász-párti tüntetők. A javaslatról szerdán szavaznak, és várhatóan a demokraták egy része is támogatni fogja – írja a Politico.

Ezt is ajánljuk a témában

A törvényjavaslat, amelyet a Republikánus Párt ezen a héten készül elfogadni, a szövetségi diszkriminációellenes törvények végrehajtásakor a Nemzetközi Holokauszt Emlékszövetség antiszemitizmusra vonatkozó definícióját alkalmazná – ezzel segítve a Trump-korszak erre vonatkozó végrehajtási rendeletét.

A képviselőházi demokrata vezetők úgy reagáltak a republikánusok tervére, hogy kétpárti cselekvésre  szólítottak fel, amely létrehozná az antiszemitizmus elleni küzdelem első szövetségi koordinátorát. Steve Scalise republikánus vezető azonban a Politicónak azt mondta, hogy a republikánus frakció elégedetlen a javaslattal, ami csak egy újabb hivatalt hozna létre a Fehér Házban, ahelyett, hogy szembe szállna az egyetemi kampuszokon tapasztalt antiszemitizmussal.

A szerdán szavazásra bocsátandó republikánus javaslatnak viszont 15 demokrata képviselőházi támogatója is van; a szenátusban viszont egy demokrata sem támogatja.

A Biden-féle Fehér Ház, nem véleményezte a javaslatot. E hallgatás közepette sok képviselőházi demokrata hajlik arra, hogy támogassa a törvényjavaslatot.

Ugyanakkor sok szilárdan Izrael-párti demokrata képviselő fenntartásait fejezte ki ezzel kapcsolatban. Debbie Wasserman Schultz floridai képviselő szerint például „a republikánusokat valójában inkább az üzengetés érdekli, és nem a probléma érdemi kezelése”. Jerry Nadler New York-i képviselő, az igazságügyi bizottság vezető demokrata képviselője és a képviselőház legidősebb zsidó tagja szerint a javaslat „semmit sem tesz az antiszemitizmus elleni küzdelem érdekében”, és az „tiszta demagógia”.

Mindenesetre a republikánusok antiszemitizmus elleni törvényjavaslatáról szerdán szavaz a képviselőház.

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2024. május 11. 18:25
Helyes! Minden normális ember alapvető morális kötelessége tiltakozni az apartheid zsidó terrorállam népirtása ellen. A világszintű tiltakozás és a terrorista, népirtó cionizmus elutasítása nem muszlim hit, nem iszlamizmus és nem muszlim terrorizmus, hanem természetes reakció a zsidók embertelenségére és aljasságára. Az amerikai egyetemeken végigsöprő, és immár egyes nyugat-európai felsőoktatási intézményekre is átterjedő demonstrációk világosan jelzik: a befektetett dollármilliók, a példátlan propaganda tevékenység és a megfélemlítés ellenére azért az egyetemisták jelentős része képes megőrizni tisztánlátását és erkölcsi érzékét. A tüntetések elleni brutális rendőrségi fellépés, a média hamis tudósításai, valamint a tiltakozó mozgalmak résztevőinek megbélyegzése pedig az eddig sunyuló, de immár egyre brutálisabb zsidó zsarnokság kiépülésének egyértelmű bizonyítékai.
Aerion
2024. május 01. 19:07
Jól van, moslékok, akkor megismétlem, és megismétlem még százszor, ezerszer, tízezerszer, ahányszor csak kell. Mindig. Aerion Az antiszemitizmus a moslék szerint már demagógia, de az, hogy férfiből nő o p e r á l h a t ó , akár egy kiskorú esetében is, az teljesen rendben van, a tökéletesen normális. Egyáltalán nem demagógia. A rohadt tetves emberiségellenes tömeggyilkos degenerált kurva anyátokat.
stormy
2024. május 01. 15:13
báncsák' a gazdát.
Hillary Clinton bázisdemokrata
2024. május 01. 15:13
A fél Amerikát felgyújtó BLM ellen viszont semmit nem tettek, amikor Trump volt az elnök. Fasszopó kóserkonzervatívok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!