Beváltatlan ígéretek Karácsonytól: az egészségügyben is elmaradtak a nagy programok

2024. május 01. 10:04

Komplex egészségügyi reformot ígért Budapesten 2019-ben. Mutatjuk, mi lett belőle.

2024. május 01. 10:04

Nyitókép: Karácsony Gergely nem tartotta be a kampányígéreteit. Fotó: Mandiner-archív/Földházi Árpád

A 2019-es választási kampányában Karácsony Gergely komplex egészségügyi reformokra tett ígéretet Budapesten, ezek jó részét azonban nem teljesítette – írja a Magyar Nemzet. Ilyen volt az a terv, amely szerint egységes keretrendszert alkotott volna az alapellátás átalakítására, hogy minden budapesti magas színvonalú egészségügyi alapellátásban részesüljön. 

A terv megvalósítására azonban nem volt elég öt év a főpolgármesternek… 

Mellette beígérte az az egységes ügyfélszolgálati felületet is, amelyen keresztül minden budapesti tájékozódhatott volna az elérhető szolgáltatásokról, ám Karácsony ezt a kampányígéretét sem teljesítette. 

Gyurcsány Ferenc és Karácsony Gergely. Van baj...
Fotó: MTI-archív/Mohai Balázs

Ezt is ajánljuk a témában

Ezzel még nincs vége a be nem váltott Karácsony-ígéreteknek. 2019-ben a háziorvoshiány megoldására is javaslatot tett, mégpedig a csoportpraxisok létrehozásával, amelyeket szükség esetén újonnan létesített egészségházakban helyeznének el. A Karácsony-féle egészségházakban pedig a háziorvosi szolgáltatás mellett az ígéretek szerint kiegészítő rutinfeladatokat is végeztek volna. 

Volna… Mert ez sem teljesült. 

Karácsony is érzi a helyzet kínosságát, ezért a mostani kampány hajrájában szűrőpontokat hívott életre, ahol a következő hetekben az arra járók egészségügyi vizsgálaton vehetnek majd részt.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tommaso
2024. május 01. 19:46
AZ ALJAS FIDESZ RÉGÓTA ALKALMAZ GOEBBELSI MÓSZEREKET. Másokra próbálják fogni, amit ők maguk követnek el. És ez alól a női politikusaik sem kivételek, sőt.. Szentmihályi Alexandra jelölt (mivel értelmes érvei nem voltak s nincsenek) hol lemacsózta, hol leimpotensezte, hol lehülyézte politikai ellenfelét, majd ma azzal állt elő, hogy " elege van Karácsony szexista megjegyzéseiből" Gerinctelen féreg ez az Alexandra!
atti64
2024. május 01. 12:54
TÖMÖREN EGY FASSZOPO PATKÁNY!!!!!!!!!!!!!ENNYI!!!!!!!!!!!
Sacap
2024. május 01. 12:46
Egy gerinctelen,törtető,hazudozó.Szerencsére mára a legtöbb ember át lát rajta.Hajrá Vitézi!
DeGar
2024. május 01. 12:40
Karácsony a budapesti nyugdíjasoknak fűtési idényenként 20000 ft-ot ígért, tehát 5 év alatt minden bp-i nyugdíjasnak 100 000 ft-ot kellett volna kapni, ha KG betartotta volna az ígéretét. Hogy egy pillanatig sem állt szándékában állni a szavát, arra bizonyíték, hogy KG főpolgármesteri ciklusa alatt, az első fűtési szezon kezdetekor novemberben, a covid még sehol sem volt, mégsem kapták meg a pénzt a nyugdíjasok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!